Tuleva Apple Watch mittaa myös kuumeen – ilmoittaa, kun on aika mennä lääkäriin

Digi Terveys · Tim Isokivi

Tänä vuonna lanseerattava Apple Watch Series 8 -älykello toimii näillä näkymin myös kuumemittarina. Bloomberg-lehden mukaan laite on todennäköisesti varustettu ruumiinlämpöä tarkkailevalla sensorilla.

Sensori kykenee huomaamaan käyttäjän ruumiinlämmön vaihtelut. Mikäli lämpö ponnahtaa liian korkealle, suosittelee Apple Watch ottamaan yhteyttä lääkäriin. Bloombergin Mark Gurmanin mukaan sensorin täytyy vielä läpäistä Applen sisäiset testit, mutta hän uskoo ominaisuuden olevan mukana uudessa älykellomallissa.

Terveydentilan tarkkailun lisäksi lämpösensorilla olisi toisenlaisia käyttötapoja. Sitä voitaisiin mahdollisesti käyttää myös hedelmällisyyden seuraamiseen. Apple Watch -käyttäjä voisi tarkkailla, koska raskaaksi tuleminen on todennäköisintä. Apple Watch Series 8 -älykellon julkaisuajankohta ei ole toistaiseksi tiedossa. Älykellon odotetaan kuitenkin ilmestyvän markkinoille syksyn 2022 aikana.