Kätyrit-elokuva synnytti hämmentävän ilmiön – nuoret ilmestyvät näytöksiin puvut päällä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kätyrit: Grun tarina -animaatioelokuva on noussut hitiksi lippuluukuilla. Elokuvaa esittävissä teattereissa on myös törmätty jokseenkin yllättävään ilmiöön, sillä nuoret ovat saapuneet katsomaan elokuvaa puvut päällä.

Ilmiö on levinnyt erityisesti TikTokissa tunnisteella #Gentleminions, eli vapaasti suomennettuna herraskätyrit. Sometrendin taustalla ovat meemit, joissa siististi pukeutuneet miehet seisovat ostamassa lippuja Kätyrit-elokuvaan.

Kaikki Gentleminions-tempaukseen osallistuneet eivät ole käyttäytyneet elokuvateattereissa herrasmiesmäisesti. Osassa elokuvateattereita puvussa paikalle saapuminen on BBC:n mukaan jopa kielletty näytöksissä huutelun, esineiden heittelyn ja muun häiriökäyttäytymisen vuoksi.

Suomessa Gentleminions-tempaukset ovat kuitenkin sujuneet rauhallisissa merkeissä. Finnkinon kaupallinen johtaja Hannele Wolf-Mannila kommentoi Helsingin Sanomille ilmiön näkyneen Suomessa positiivisessa valossa. Finnkinon teattereissa häiriökäyttäytymistä ei ole ainakaan toistaiseksi näkynyt.