Moottoripyöräilijä pakeni poliisia Helsingissä 200 km/h 60 km/halueella

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen partio suoritti liikennevalvontaa myöhään sunnuntai-iltana 3. heinäkuuta Valtatie 1:lla. Partio teki havainnon merkittävää ylinopeutta ajaneesta moottoripyöräilijästä.

– Moottoripyöräilijä ei noudattanut poliisipartion pysäytysmerkkejä, vaan lähti pakenemaan ensin Turunväylää ja sitten Nupurintietä kohti Espoota, kertoo ylikomisario Aapo Isoaho.

Tehtävän aikana poliisipartio mittasi moottoripyöräilijän keskinopeudeksi lähes 240 km/h alueella, jonka nopeusrajoitus oli 120 km/h. Myöhemmin kuljettaja ajoi lähes 200 km/h alueella, jonka nopeusrajoitus oli 60 km/h.

Poliisipartio menetti välillä näköyhteyden moottoripyöräilijään, mutta hänet havaittiin myöhemmin Finnoontiellä Espoossa. Moottoripyöräilijä saatiin lopulta pysähtymään Helsingin Lauttasaareen ja hänet otettiin kiinni epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

– Onneksi tapahtuma-aikaan liikennemäärät olivat vähäisiä, eikä konkreettisia vaaratilanteita päässyt syntymään, toteaa Isoaho.

Esitutkinnassa nuorehko mieshenkilö on myöntänyt tapahtuman, mutta mitään järkevää syytä pakenemiselle hän ei ole osannut kertoa. Epäilty on määrätty ajokieltoon ja rikosasia siirtyy poliisilta seuraavaksi syyteharkintaan.