Hautaustoimiston omistaja myi ruumiinosia – tunnusti oikeudessa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Coloradossa toimivan hautaustoimiston omistajaa saattaa uhata pitkä vankeustuomio. Megan Hess myönsi oikeudessa syyllistyneensä petokseen pyöritettyään erittäin kyseenalaista sivubisnestä laittomin keinoin.

Hessin ja hänen äitinsä omistama Sunset Mesa Funeral Home tarjosi sureville omaisille krematointipalveluita alkaen 1 000 dollarin hintaan. Vainajien tuhkauksen sijaan Hess irrotti ruumiista päitä, selkärankoja, käsiä ja jalkoja myydäkseen ne eteenpäin. Ruumiinosia ostivat kolmannet osapuolet lääketieteelliseen opetuskäyttöön.

Monet vainajien perheet saivat tuhkia, jotka olivat peräisin useiden eri ihmisten jäänteistä. Yksi asiakas sai New York Post -lehden mukaan jopa betonijauhetta sukulaisensa tuhkien sijaan. Viranomaistutkimuksissa kävi ilmi, että Hess oli väärentänyt tusinoittain elintenluovutuskortteja.

FBI suoritti ratsian Sunset Mesaan vuonna 2018, ja Hess pidätettiin vuonna 2020. Syyttäjät vaativt naiselle 12-15 vuoden vankeustuomiota.