Helteet tekevät paluun viikonlopun sateiden jälkeen – mutta kuinka pitkäksi aikaa?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomeen kesä-heinäkuun vaihteessa saapunut helleaalto on väistynyt, mutta hellelukemiin palataan väliaikaisesti taas pian. Sitä ennen eri puolilla Suomea kastutaan.

Suomen etelä- ja keskiosaan rantautuu Forecan ennusteen mukaan lauantain ja sunnuntain ajaksi hidastliikkeinen matalapaineen alue. Kuurosateet liikkuvat hitaasti, minkä vuoksi joillain paikkakunnilla vettä voi kertyä runsaasti lyhyessä ajassa. Lauantain kuurot painottuvat maan kaakkoisosaan, länsirannikolle ja paikoin Lappiin, sunnuntaina niitä tulee laajemmalla alueella.

Lämpötila voi 11. heinäkuuta alkavalla viikolla kivuta monin paikoin yli 25 asteen hellelukemiin. Tiistaina etelässä lämpötila voi nousta jopa 30 asteen tuntumaan. Jo keskiviikkona helle voi kuitenkin Forecan Markus Mäntykankaan mukaan päättyä rajuun kylmänpurkaukseen.

Pitkän ennusteen perusteella keskiarvoa viileämmät säät koettelevat Suomea ainakin parin viikon ajan. Kuukausiennusteen perusteella viileä asetelma saattaa purkautua 25. heinäkuuta alkavalla viikolla, mutta ennustettavuus on vielä toistaiseksi huono.