Nainen soitti poliisille hämähäkin takia: ”Olette viimeinen toivoni”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Hätänumeroon ei soiteta tilanteissa, joissa kukaan ei ole vaarassa ja tilanne on kiireetön. Esimerkkinä mainittakoon sähkökatkokset ja liikenneruuhkat. Turhat soitot viivästyttävät aidossa hädässä olevien henkilöiden avunsaantia. Kaikki eivät tätä ymmärrä.

Yhdistyneen kuningaskunnan West Yorkshiressa asuva nainen on soittanut poliisille, koska hänen kodissaan oli iso hämähäkki. Poliisi on julkaissut hätäkeskuspuhelun Youtubessa esimerkkinä siitä, minkälaisia puheluita ei saa soittaa hätäkeskukseen tai pelastusviranomaisille. Nainen myönsi jo itse puhelun alussa, että poliisi ei välttämättä ole myötämielinen hänen avunpyyntöönsä.

– Olen soittanut jo kaikki muut läpi. Olette viimeinen toivoni. Kodissani on valtavan kokoinen hämähäkki, nainen parahti puhelimeen.

Poliisi sanoi, että ei voi auttaa asiassa. West Yorkshiren poliisille tulee päivittäin 120 turhaa puhelua, joissa ei ole kyse vaaratilanteesta. Turha puhelu voi viedä kallisarvoista aikaa ihmiseltä, joka on aidosti hengenvaarassa ja puhutaan elämän kohtalokkaista sekunneista.