Helleaalto piinaa – Iso-Britanniaan varoitus vaarallisesta säästä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Suomessa säät ovat jälleen viilenemässä jopa syksyisiin lukemiin, mutta monissa muissa Euroopan maissa lämpötilat ovat pysytelleet tukalissa lukemissa. Helleaalto on piinannut muun muassa Iso-Britannian asukkaita.

Iso-Britannian meteorologinen palveu Met Office on antanut oranssin varoituksen äärimmäisestä säästä. Sen mukaan kuumat lämpötilat voivat vaarantaa muidenkin kuin vain helteelle herkkien terveyden. Lämpötilojen ennustettiin alkuviikosta nousevan yli 35 asteeseen.

Helleaalto nosti lämpötiloja taannoin Espanjassa jopa 43 asteeseen. Espanjaa ja Ranskaa koetellut helleaalto liikkui The Guardian -lehden mukaan pohjoiseen päin Britanniaa kohti.

Helleaallon lisäksi ongelmia ovat Iso-Britanniassa aiheuttaneet lisääntyneet koronatapaukset. Lämmöstä koituneiden terveysongelmien ja koronapoitlaiden vuoksi hätänumerot käyvät kuumina, ja esimerkiksi ambulanssipalvelut ovat suuren paineen alla.