Pankkiryöstäjä pukeutui arvokuljettajaksi – hämäys toi 180 000 euron saaliin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Pankkiryöstäjä esiintyy G4S-yhtiön vartijana ja onnistui huijaamaan henkilökuntaa Santanderin sivuliikkeessä Brixtonissa. Mies oli tekeytynyt arvokuljettajaksi ja vei konttorista 150.000 puntaa käteisenä. Seteleiden arvo on 177.000 euroa.

Pankkiryöstö tapahtui 5. heinäkuuta. Ryöstäjä esitti arvokuljetusauton vartijaa ja oli pukeutunut univormuun, kypärään ja visiiriin. Hän esitti henkilökunnalle väärennettyä henkilötodistusta. Mies sai kuusi käteislaatikkoa, joissa jokaisessa oli 25.000 puntaa. Ryöstäjä oli kantanut kahta rahalaatikkoa kerralla, vaikka sääntöjen mukaan ne pitäisi viedä autoon yksitellen.

Henkilökunta huomasi, että jokin oli mennyt pahasti pieleen, kun vartija ei tullut takaisin konttoriin allekirjoittamaan rahansiirtoa. Pankista soitettiin G4S:lle rahan noudosta, mutta heille kerrottiin, ettei noudosta löytynyt merkintöjä heidän järjestelmistään. Jokaisessa käteislaatikossa on väripatruuna, joten setelit saattavat olla pilalla ja käyttökelvottomia onnistuneesta ryöstöstä huolimatta. Ketään ei ole pidätetty ryöstöstä, mutta sisäpiirityön vaihtoehtoa ei ole suljettu pois laskuista, The Sun uutisoi.