Kiinnostaako tienata rahaa? Kesätyöpaikkoja on edelleen tarjolla

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Työnteon ideana on tienata rahaa. Vaikka Suomessa on mahdollista elää myös varsin mukavasti ilman raatamista, on työnteko siitä järkevää, koska samalla kerryttää jokaisen maassa asuvan hyvinvointia ja valtion verokassaa. Näistä veroista sitten maksetaan myös eläminen niille, joita työnteko ei kiinnosta.

Osalle työnteko on kuitenkin itsestäänselvyys, eikä vastikkeettomalla rahalla lorviminen ole vaihtoehto. Jokainen aloittaa työuransa jostain ja usein niin sanotuista hanttihommista seuraa jotain parempaa. Asenne ratkaisee. Jo merkki siitä, että on aidosti yrittänyt tienata elantoaan itse työllä kuin työllä on usein myös seuraavan työnantajan silmissä kunnioitettavaa. Jos et vieläkään ole päässyt kiinni työelämän syrjästä, kannattaa katsoa tarjolla olevia kesätyöpaikkoja.

Systeemi on siinä mielessä pielessä, että työn tekeminen ei välttämättä ole kannattavaa ainakaan rahallisesti mitattuna. Sen sijaan aineeton pääoma voi kasvaa jokaisesta työkokemuksesta. Duunitori tiedottaa, että kesätöitä on tarjolla etenkin asiakaspalvelun, ravintola- ja matkailualan, myynnin ja kaupan alan sekä terveydenhuoltoalan työpaikoissa. Etenkin ravintoloiden työvoimapula näkyy viime hetken kesätöiden määrässä: viidesosa tämän hetken avoimista kesätyöilmoituksista on ravintola- ja matkailualalla.

Eniten paikkoja on tarjolla Helsingissä, Turussa, Tampereella, Espoossa ja Vantaalla.

– Asenne ratkaisee usein työnhaussa. Etenkin jos vielä ei ole paljoa kokemusta, kannattaa tuoda esille omaa innostusta juuri kyseistä työpaikkaa kohtaan sekä halua ja kykyä oppia, kommentoi Duunitorin sisältö- ja viestintäpäällikkö Aino Salonen.