Panteran uusi kokoonpano paljastui – nämä tunnetut metallimuusikot ovat mukana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen heavy metal -jyrä Pantera on tekemässä paluun. Yhtyeen elossa olevien jäsenten, laulaja Phil Anselmon ja basisti Rex Brownin paljastettiin taannoin suunnittelevan kiertuetta ensi vuodelle.

Luotettavana tunnetun Billboard-musiikkilehden sisäpiiritietojen mukaan Panteran uuden kokoopanon kitaristina toimii muun muassa Ozzy Osbournen yhtyeessä soittanut Zakk Wylde ja rumpalina Anthraxista tuttu Charlie Benante. Vielä viime vuonna Brown kiisti huhut Wylden liittymisestä Panteraan.

Panteran alkuperäinen kitaristi ja perustajajäsen Dimebag Darrell menehtyi traagisesti vuonna 2004 Damageplan-yhtyeensä keikalla tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa. Hänen veljensä, Panteran alkuperäinen rumpali Vinnie Paul puolestaan kuoli vuonna 2018 sydänkohtaukseen.

Pantera perustettiin vuonna 1981 Yhdysvaltojen Texasissa. Yhtye vaihtoi glam metal -tyylin tavaramerkikseen muodostuneeseen raskaampaan ilmaisuun 1980-luvun lopussa. Panteran hajottua vuonna 2003 sen jäsenet vaikuttivat muun muassa Down ja Hellyeah -yhtyeissä.