Teknologiajohtaja teki murhan vuonna 1992 – poliisi sai nyt viimein telkien taakse

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Teknologiayrityksen toimitusjohtaja John Kevin Woodward on pidätetty murhasta. Online-koulutusyritys ReadyTechin 58-vuotias toimitusjohtaja otettiin kiinni New Yorkin JFK:n kansainvälisellä lentokentällä lauantaina hänen saapuessaan Amsterdamista Yhdysvaltoihin. Mies on ollut syytettynä samasta murhasta jo kaksi kertaa aiemminkin, mutta vasta nyt todisteita on kertynyt riittävästi.

Woodward tuomittiin 90-luvulla kaksi kertaa vuonna 1992 kämppätoverinsa tyttöystävän murhasta. Syyttäjä hylkäsi tällöin molemmat syytteet riittämättömien todisteiden vuoksi. Woodward muutti Alankomaihin.

Häntä syytettiin kämppätoverinsa tyttöystävän Laurie Houtsin kuristamisesta. Houtsin ruumis löydettiin hänen autostaan ​​köysi kaulassa syyskuussa 1992 noin kilometrin päässä hänen työpaikastaan ​​Mountain View’ssa, Kaliforniassa. Woodward oli rakastunut kämppäkaveriinsa, eli Houtsin poikaystävään ja oli kateellinen heidän suhteestaan.

Viranomaisten mukaan DNA johdatti heidät Woodwardiin. Lisäksi tapahtuma-aikaan 25-vuotiaan ohjelmistosuunnittelijan jalanjäljet ​​löydettiin uhrin auton tuulilasin sisäpuolelta, mikä on merkki kamppailusta.

Viime vuonna Santa Claran piirikunnan rikoslaboratorio ja Mountain View’n poliisilaitos käyttivät uutta oikeuslääketieteen teknologiaa yhdistääkseen Woodwardin Houtsin kaulan ympärillä olleeseen köyteen. Todisteita oli saatava lisää.

– Haluan neiti Houtsin perheen ja ystävien tietävän, että emme koskaan luopuneet tapauksesta. Aika tai etäisyys ei estä meitä selvittämästä totuutta ja etsimästä oikeutta, sanoi piirisyyttäjä Jeff Rosen CNN:n mukaan.

Woodward on pidätettynä ilman takuita New Yorkissa, mutta mies joutuu oikeuden eteen Kaliforniassa. Jos hänet tuomitaan syylliseksi, häntä uhkaa elinkautinen vankeus.