Retkeilijä kuvasi dramaattisen videon päälle vyöryvästä lumivyörystä: ”Luulin kuolevani”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joukko retkeilijöitä joutui taannoin vaaralliseen tilanteeseen Kirgisiassa. He joutuivat valtavan lumivyöryn yllättämiksi Tienšanin vuoristossa. Tilanne ikuistui dramaattiseksi videoksi, jonka brittiläinen Harry Shimmin jakoi sosiaalisessa mediassa.

Shimminin mukaan lumivyöry tapahtui hänen seurueensa saavutettua matkan siihen saakka korkeimman kohdan. Mies oli ottamassa kuvia, kun hän kuuli yhtäkkiä voimakasta ääntä takaansa. Shimmin kääntyi ja näki lumivyöryn lähestyvän häntä.

– Lumi saavutti minut, kaikki pimeni ja hengitys kävi vaikeaksi. Lamaannuin ja luulin kuolevani, Shimmin kuvaili.

Kivien taakse suojautunut retkeilijä selvisi pelottavasta tilanteesta ehjin nahoin. Myös seurueen muut jäsenet selvisivät ilman vakavia vammoja, vaikka yksi nainen oli saanut isokoisen haavan polveensa ja toinen oli kärsinyt mustelmista pudottuaan hevosen päältä.

– Koko ryhmä nauroi ja itki iloisena hengissä selviämisestä, mukaan lukien polveensa viillon saanut tyttö. Tajusimme vasta myöhemmin kuinka onnekkaita olimme. Jos olisimme kävelleet viisi minuuttia kauemmin, olisimme kaikki kuolleet, Shimmin kertoi Instagramissa.