Netflix menetti kolmessa kuukaudessa lähes miljoona tilaajaa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elokuvien ja sarjojen suoratoistopalvelu Netflixillä meni korona-aikana lujaa, mutta nyt tilanne on päinvastainen. Palvelu on kärsinyt tilaajakadosta vuoden 2022 aikana. Netflix menetti huhtikuun ja heinäkuun välillä lähes miljoona tilaajaa.

Tulos ei ole tosin BBC:n mukaan niin paha, kuin suoratoistopalvelussa pelättiin. Yhtiön toimitusjohtaja Reed Hastingsin mukaan pelättyä lievemmäksi jääneestä tilaajakadosta saa todennäköisesti kiittää alkukesästä julkaistua Stranger Thingsin neljättä tuotatokautta.

Netflix on sittemmin alkanut taistella tilaajakatoa vastaan esimerkiksi keskeyttämällä kovalla kädellä sarjoja, kehittelemällä keinoja tilien jakamisen rajoittamiseksi ja suunnittelemalla uutta edullisempaa tilausmuotoa. Palveluun on lähitulevaisuudessa tulossa edullisempi tilausvaihtoehto, jossa on mainoksia ja mahdollisesti rajatumpi valikoima.

Tilaajakadon epäillään johtuvan osittain siitä, että koronarajoitusten poistuttua ihmiset ovat viettäneet jälleen vähemmän aikaa kotona. Myös kilpailu suoratoistomarkkinoilla on kovaa. Netflixin katsojia havittelevat muun muassa Disney Plus, HBO Max ja Amazon Prime.