Tulli myi takavarikoituja bitcoineja – sai niistä 46,5 miljoonaa euroa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tullille on vuosien saatossa kertynyt iso potti bitcoin-virtuaalivaluuttaa, jota on takavarikoitu esimerkiksi doping- ja huumetapausten tutkinnan yhteydessä. Nyt tulli tiedottaa myyneensä realisoidut lainvoimaiset bitcoinit, joita oli kertynyt yhteensä 1 889.

Myydyistä bitcoineista kertyi valtiolle myyntituloja yhteensä 46,5 miljoonan euron edestä. Bitcoinien myynnin suoritti kaksi virtuaalivaluuttojen välittäjää, jotka tulli valitsi neuvottelumenettelyjen perusteella loppukeväästä.

Tullilla on edelleen hallussa noin 90 lainvoimaa odottavaa bitcoinia. Tullilla on myös vielä realisoimatta myytyjen bitcoinien liitännäisvaluutat, joiden arvo on joitain satoja tuhansia euroja. Tullin hallussa on muitakin virtuaalivaluuttoja, mutta niiden määriä ei ole toistaiseksi avattu tarkemmin.