Euroviisujen 2023 järjestäjämaa selvisi viimein – Ukrainassa ei voida järjestää

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuoden 2022 Euroviisujen voittajaksi nousi Ukraina. Viisuja ei maassa voida kuitenkaan järjestää ensi vuonna Venäjän hyökkäyssodan vuoksi. Nyt Euroviisujen vuoden 2023 järjestäjämaa on viimein selvinnyt.

Euroviisut järjestetään ensi vuonna Iso-Britanniassa. Asiasta uutisoineen BBC:n mukaan toistaiseksi ei ole selvillä, missä kaupungissa laulukilpailut pidetään. Varteenotettavia ehdokkaita ovat kuitenkin esimerkiksi Glasgow, Manchester ja Bristol.

– Olemme kiitollisia yhteistyökumppaneillemme BBC:llä solidaarisuuden osoittamisesta meitä kohtaan, Ukrainan yleisradioyhtiö UA:PBC:n johtaja Mykola Chernotytskyi kuvaili.

Viisuja havittelevien kaupunkien väillä järjestetään tarjouskilpailu. Ukrainaa edusti tämän vuoden laulukilpailussa Kalush Orchestra kappaleellaan Stefania. Ukrainan yleisradion kerrotaan tekevän yhteistyötä BBC:n kanssa, jotta ukrainalaisuus olisi esillä ensi vuoden Euroviisuissa uudesta sijainnista huolimatta.