Instagramin uudesta ominaisuudesta someraivo – muut voivat käyttää kuviasi

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Instagramiin on lisätty jälleen mielipiteitä jakava uusi ominaisuus. Ominaisuuden avulla kuka tahansa voi käyttää toisen käyttäjän julkisia kuvia omissa videiossaan, mikäli käyttäjätili on julkinen.

Uudistus koskee Instagramin Reels, eli Kelat-osiota. Sen myötä käyttäjille tarjotaan mahdollisuus luoda eräänlaisia remix-videoita, joissa käytetään yleisessä jaossa palvelussa olevia kuvia. Instagramin tiedotteen mukaan ominaisuus tarjoaa ääretöntä inspiraatiota ainutlaatuisten kelojen luomiseen.

Kaikki eivät ole suhtautuneet uudistukseen samalla innolla kuin Instagram. The Verge -sivuston mukaan sitä ovat kritisoineet erityisesti valokuvaajat. Kuvat saattavat nimittäin esimerkiksi olla yllättäen esillä sellaisissa yhteyksissä, jollaisiin valokuvaajat eivät halua niiden päätyvän.

Mikäli omien kuvien käytön haluaa estää muiden keloissa, täytyy se estää erikseen Instagramin asetuksista. Omien kuvien remiksauksen estäminen onnistuu Asetukset-valikon Yksityisyys-osiosta kohdasta Kelat ja remiksit.