Hevonen näki itsensä peilistä – reaktiosta nettihitti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ymmärrettävistä syistä eläimet eivät yleensä tiedä miltä ne näyttävät, koska luonnossa peilejä ei varsinaisesti ole. Jotkin eläimet ovat nähneet itsensä esimerkiksi vedenpinnan heijastumista, mutta kovin tarkkaa kuvaa siitä ei kuitenkaan saa. Siksi peilikuvansa näkeminen voikin olla eläimille erikoinen kokemus.

Monissa perheissä tiedetään miten esimerkiksi kissa tai koira reagoivat nähdessään itsensä ensimmäisen kerran peilissä. Nyt verkossa leviää video, jossa on kuvattu hevosen ensimmäinen kohtaaminen peilin kanssa. Pilttuun seinälle asennettuun peiliin katsominen aiheuttaa hevosessa mielenkiintoisen ja hämmentyneen reaktion. Lopulta eläin poistuu paikalta mahdollisesti katsomaan josko lajitoveri olisi seinän takana piilottelemassa.