Anssi Kela täytti 50 vuotta – pohti ikääntymistä ja elämäänsä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Anssi Kela on lukeutunut vuosikymmenten ajan Suomen suosituimpiin laulaja-lauluntekijöihin. 50 vuotta 29. heinäkuuta täyttänyt muusikko on merkkipäivän kunniaksi julkaissut Facebookissa pitkän kirjoituksen, jossa hän muistelee elämänsä vaiheita ja puhuu ikääntymisestä.

Kelan mukaan hän ei edelleen tunne olevansa vanhempi tai viisaampi. Tähden mukaan keho antaa jo hienovaraisia vihjeitä siitä, ettei hän ole enää nuori. Hän myös kertoo kuitenkin olevansa edelleen innostunut samoista asioista kuin vuosikymmeniä sitten.

– Askel hidastuu ja runko käy jäykemmäksi. Polvet eivät kestä juoksemista. Kasvoilla on uurteita, vyötärölle on alkanut kertyä kiloja. Hiukset ohenevat ja hampaat halkeilevat. Ruumis valmistautuu jo lopulliseen lahoamiseensa, Kela kirjoitti.

– Tykkään edelleen kitaroista ja soittamisesta. Viime yönä katsoin putkeen kaikki Obi-Wan Kenobin kuusi jaksoa. Hankin itselleni Ritari Ässän auton. Minulle on tärkeää nähdä kaikki Formula 1 -kilpailut. Kuuntelen mieluiten 80-luvun musiikkia. Pidän scifin lukemisesta, Kela totesi.

Kelan mukaan hän ei ole täysin sama ihminen kuin ennen, ja hänen elämänsä on muuttunut ympärillä olevien ihmisten kautta. Vaikka muusikko ei tunne enää 2020-luvun artisteja, on musiikki ollut hänelle lapsuudesta asti kaiken kivijalka. Tähti kertoo keskittyvänsä yhä vähemmän siihen, mitä muut tekevät ja ajattelevat.

– Minulla on ollut uskomaton elämä. Rakastan vaimoani ja tyttäriäni. Rakastan ystäviäni, rakastan bändiäni. Rakastan soittamista ja laulamista. Olen myös onnekas, koska saan tuntea, että minuakin rakastetaan ja arvostetaan, Kela summaa.