Rattijuopon pako tyssäsi lyhyeen – emut kävivät kimppuun

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Englannin Malmesburyssä kolarin ajanut rattijuoppo sai taannoin huomata, ettei isoille linnuille kannata ryttyillä. Hänen pakonsa onnettomuuspaikalta tyssäsi lyhyeen emujen, isokokoisten strutsilintujen ansiosta.

Old Bell Hotelin kokkina toimiva Dean Wade todisti maanantaina 25. heinäkuuta, kuinka nelikymppinen kuljettaja törmäsi autollaan paikallisen liikkeen seinään. Wade lähti onnettomusautosta paenneen miehen ja naisen perään. Juopunut kuljettaja hyppäsi lopulta aidan yli alueelle, joka osoittautui emutarhaksi.

Wade yritti vielä varoittaa rattijuoppoa suurikoisista linnuista, mutta mies uhosi voivansa kyllä tapella emuja vastaan. Toisin kävi. Tarhassa elävä 1,8 metriä korkea emu alkoi välittömästi nokkimaan miestä poikastensa kanssa.

– Kuljettaja yritti tehdä kung fu -liikkeitä, mutta emu vain väisteli ja nokki häntä kylkiin sekä päähän. Sen täytyi tehdä kipeää, Wade kuvaili The Times -lehdelle.

Kuljettaja pakeni lopulta emun vihaa pois aitauksesta. Hänet pidätettiin pian ohi ajaneiden poliisien toimesta. Miestä syytetään rattijuopumuksesta ja onnettomuuteen liittyvistä rikkomuksista.