Taskuvaras halaili Helsingissä – kaulaketjut lähtivät varkaan matkaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman turistikohteessa on jo vuosikymmenten ajan työskennellyt ammattivarkaita, jotka saavat vietyä kohteensa huomion ja sen varjolla varastettua omaisuutta kelloista lompakoihin ja koruihin. Nyt tällainen ilmiö on jälleen rantautunut myös Helsinkiin, jossa saa olla varuillaan esimerkiksi odottamattomien halausten kohdalla.

Helsingin poliisin mukaan Uudenmaankadulla kello viiden aikaan aamuyöstä taskuvaras oli halannut kohdettaan ja samalla onnistunut samalla varastamaan tältä kaulakorun. Uhri ilmoitti asiasta nopeasti poliisille, joka tavoitti tuntomerkkeihin sopivan miehen Mannerheimintien ja Kalevankadun kulmasta. Poliisi takavarikoi miehen hallusta löytyneet korut ja ja toimitti miehen Pasilan poliisivankilaan varkaudesta epäiltynä.

Nyt poliisi etsii takavarikoiduille koruille omistajia. Tarkat tuntomerkit varastetusta omaisuudesta sekä omat yhteystiedot pyydetään lähettämään osoitteeseen vihjeet.helsinki@poliisi.fi. Viranomaiset epäilevät, että samalla tavalla toimineita tekijöitä on ollut Helsingin keskustassa liikkeellä enemmänkin.