Suomen pahamaineisimpiin rikollisiin kuuluvasta Ilpo Larhasta televisiosarja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen tunnetuimpiin lukeutuvasta rikostapauksesta työstetään parhaillaan draamasarjaa. Ensi vuonna ilmestyvä Ruudun alkuperäissarja Piiritys kertoo Ilpo Larhasta, joka oli otsikoissa erityisesti 1990-luvulla tapahtuneen panttivankitilanteen vuoksi.

Ilpo Larhaa näyttelee Piirityksessä parhaiten Aikuiset-komediasarjasta tunnettu Elias Salonen. Tähti jakoi taannoin Instagramissa kuvan, joka paljastaa hänen käyneen roolia varten melkoisen muodonmuutoksen. Rikoskomisario Heinosta sarjassa näyttelee Napapiirin sankarit -elokuvista tuttu Jussi Vatanen.

Kuusiosaisen sarjan pääkäsikirjoittaja on Hannu Kontturi, ja sen ohjaa Petri Kotwica. Sarjaa on kuvattu muun muassa Hämeenlinnan vankilamuseossa.

Ilpo Larha tuomittiin vankeuteen 77-vuotiaan liikuntakyvyttömän liikemies Wilhelm Högstenin palkkamurhasta. Hän pakeni vuonna 1994 Helsingin lääninvankilasta toisen vangin kanssa. Väkivaltainen tapahtumasarja kulminoitui Lahdessa tapahtuneeseen panttivanki- ja piiritystilanteeseen, joka päättyi lopulta Larhan kuolemaan oman käden kautta.