Video: Järjetön ylinopeus Helsingissä – kaahasi 133 m/h kolmenkympin alueella

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin liikennevalvontatoiminnon johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein on viime vuosina julkaissut ajoittain poliisin kuva- ja videomateriaalia viranomaisten arkistoista. Nyt vuorossa on Helsingissä tallennettu törkeä ylinopeus, joka johti kuljettajan ajo-oikeuden menettämiseen.

Videolla poliisin nopeusvalvonta tallensi miten – toimituksen tulkinnan mukaan hopeinen Porsche – kaahasi 21-vuotiaan kuljettajansa käsissä peräti 133 kilometrin tuntinopeudella alueella, jossa oli kolmenkympin nopeusrajoitus. Pastersteinin mukaan kuljettaja menetti välittömästi ajokorttinsa. Samalla poliisi muistutti, etteivät kadut ole testiratoja.

– Eilen illalla Helsingissä. Sallittu 30 km/h nopeus 130 km/h. 21-vuotiasta kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Kortti pois. Katu- ja tieverkosto eivät ole autojen testiratoja, Dennis Pasterstein kirjoitti videon yhteydessä.