McDonald’sin aamupala tuli turistille kalliiksi – moka maksoi yli 1 800 euroa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Muutamien eurojen arvoinen purtava voi koitua matkailijoille erittäin kalliiksi tietyissä maissa. Tämän sai huomata Indonesian Balilta Australiaan matkustanut turisti.

Nimeämätön turisti oli ostanut Balilla sijaitsevasta McDonald’s-ravintolasta kaksi McMuffinia ja kinkkucroissantin. Matkatavaroihin jääneistä ruoista seurasi hänelle Darwinin lentoasemalla 2 664 Australian dollarin, eli yli 1 800 euron sakko. Ruoat olisi nimittäin pitänyt tullata etukäteen Australiaan matkustaessa.

– Siitä tuli kyseisen matkustajan elämän kallein mäkkäriateria, Australian maatalous-, metsä- ja kalastusminiteri Murray Watt kuvaili tiedotteessa.

Repussa olleet ruoat haistoi Darwinin lentoaseman uusi bioturvallisuuskoira Zinta. Australian viranomaiset ottivat taannoin käyttöön uudet, tiukemmat bioturvallisuuteen liittyvät toimenpiteet Indonesiassa levinneen suu- ja sorkkataudin vuoksi.