Mies yritti polttaa hämähäkin sytyttimellä – aiheutti kymmenien hehtaarien maastopalon

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Utahissa syttyi taannoin kymmenien hehtaarien alueelle levinnyt maastopalo. Poliisi on sittemmin pidättänyt palon sytyttämisestä epäillyn miehen. Tulipalon syttymissyy oli vähintäänkin erikoinen.

Pidätetty 26-vuotias mies kertoi poliisille nähneensä Springvillen lähellä sijaitsevalla vaellusreitillä hämähäkin. Hän yritti sytyttää hämähäkkiä palamaan mukanaan olleella sytyttimellä, ja tulikin aiheuttaneeksi tulipalon. Mies kuvaili tekoaan ajattelemattomaksi ja typeräksi.

– Emme tiedä, miksi hän pysähdyttyään ja hämähäkin nähtyään päätti yrittää polttaa sen. Teolle ei ehkä ole syytä. Hän ei taida tietää itsekään, miksi teki niin, paikallinen poliisipäällikkö Spencer Cannon pohti CBS-uutissivuston mukaan.

Poliisi takavarikoi pidätetyn hallusta purkillisen kannabista, mutta hänen ei uskota olleen päihtynyt palon sytyttämishetkellä. Palo ehti levitä ainakin 24 hehtaarin alueelle ennen kuin palokunta sai sen hallintaan. Maastopalosta ei aiheuttanut vahinkoja alueen asutukseen.