Elden Ring -pelillä valtava suosio – murskasi nyt GTA-pelin ennätyksen

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Toimintaroolipeli Elden Ring on ollut yksi tämän vuoden suurimmista ilmiöistä pelimaailmassa. Fantasiaseikkailu on ollut tämän vuoden myydyin peli. Suurin osa pelin arvoisteluista on ollut ylistäviä.

Elden Ringin menestys näkyy myös Youtubessa. IGN-sivuston mukaan peliin liittyviä videoita katseltiin noin 3,4 miljardia kertaa kahden kuukauden aikana sen julkaisusta. Vastaavasti esimerkiksi huippusuosittuun Grand Theft Auto V -peliin liittyviä videoita katseltiin sen julkaisujen jälkeisinä kahtena kuukautena 1,9 miljardia kertaa.

FromSoftwaren kehittelemä ja Bandai Namco Entertainmentin julkaisema Elden Ring sijoittuu Lands Between -nimiseen avoimeen maailmaan. Peliä mukana kirjoittamassa oli Game of Thrones -fantasiakirjailija George R.R. Martin. Peli julkaistiin PS4, PS5, Xbonx One, Xbox Series X/S -konsoleille sekä Windowsille helmikuussa.