Muista puhdistaa grillisi – unohdus voi kostautua kalliisti

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Putsaamatta ja huoltamatta jääneet grillit aiheuttavat vuosittain kymmeniä vakavia tulipaloja. Erityisesti kaasugrillipalot voivat kasvaa jopa mittaviksi. Näin muistuttaa LähiTapiola tiedotteessaan.

– Huollon ja putsaamisen laiminlyönti kostautuu kuitenkin palovaarana ja lyhentää ylipäätään grillin käyttöikää. Grillinputsauksesta voisi saada yrittäjähenkinen nuori oivan kesätyöyrityksen, pohtii LähiTapiolan asumisen turvallisuuden palveluista vastaava projektijohtaja ja paloinsinööri Antti Määttänen.

Kaasugrilleissä turvallisuusriskejä aijheuttavat grillin pohjalle pudonneet rasva ja ruoantähteet, jotka olisi hyvä puhdistaa jokaisen grillauskerran jälkeen. Palavaa rasvaa ei tule sammuttaa vedellä. Rasvaan sekoittuva vesi voi höyrystyessään vain aiheuttaa palon leviämisen räjähdysmäisesti.

– Jos palo syttyy, sulje kaasupullo välittömästi ja siirrä se kauemmaksi, jos se vain on mahdollista. Rasvapalo on sammutettava tukahduttamalla., Määttänen kertoo.

Sammutuspeite ei ole aina välttämättä tarpeeksi suuri tukahduttamaan grillipaloa. Siksi Määttäsen mukaan olisikin hyvä pitää kuuden kilon sammutinta grillin läheisyydessä.