Ankeriaan kalastaminen voi tulla nyt kalliiksi – pidennetty rauhoitusaika astui voimaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ankeriaan uusi pidempi rauhoitusaika astui voimaan maanantaina 1. elokuuta. Jatkossa ankeriaan kalastus on kiellettyä elokuun alusta 30. kesäkuuta asti, eli 11 kuukautta vuodessa. Pidennetty rauhoitusaika johtuu siitä, että laji on määritelty erittäin uhanalaiseksi.

Ankeriaan kalastamisesta voi seurata jopa 3 510 euron luonnonsuojelumaksu. Jos ankerias sattuu tarttumaan syöttiin rauhoitusaikana, tulee se laskea välittömästi takaisin veteen. Kalastuskielto on voimassa sekä sisävesillä että merialueilla.

Suomessa elävät ankeriaat matkustavat lisääntymään Pohjois-Atlantin Sargassomerelle. Koko Euroopassa vähentynyttä lajia on pyritty elvyttämään muun muassa istuttamalla Suomeen vuosittain satoja tuhansia ankeriaita.