Historiallinen hetki Yhdysvalloissa – kolme suomalaista pelasi amerikkalaisen jalkapallon naisten liigan finaalissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Peräti kolme suomalaisnaista pelasi taannoin amerikkalaisen jalkapallon tasokkaimman naisten liigan WFA:n finaalissa Yhdysvalloissa. Tytti Kuusisen ja Janna-Jemina Seilesin Boston Renegades sekä Jonna Tuovisen Minnesota Vixen voittivat omat välieräpelinsä ja etenivät lopulta finaaleihin.

Kuluvalla kaudella on pelannut yhteensä viisi suomalaisnaista Yhdysvaltojen WFA:n eri divisioonissa. Kolmen polku jatkui Boston Renegadesin ja Minnesota Vixenin kohdatessa WFA:n Pro-sarjan finaalissa 10. heinäkuuta Ohion Cantonissa.

Tytti Kuusisen ja Janna-Jemina Seilesin Boston Renegades raivasi tieltään Pittsbugh Passionin lukemin 42-24. Keskushyökkääjän paikalla pelaava Kuusinen teki ratkaisupelissä peräti neljä touchdownia. Toisessa välieräpelissä Minnesota Vixen voitti Los Angelesista kotoisin olevan Cali Warin tiukassa pelissä lukemin 36-30. Vixen puolustuksen takakentällä pelaa Jonna Tuovinen, joka oli runkosarjassa joukkueensa paras taklaaja.