Kesäkuu oli tavanomaista lämpimämpi – kuusi yli 30 asteen hellepäivää

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan kesäkuu oli suurimmassa osassa maata 1–2,5 astetta tavanomaista lämpimämpi. Suurimmat poikkeamat havaittiin länsirannikolla ja Ahvenanmaalla. Kesäkuun alun viileys lämpeni loppukuuta kohden tuntuvasti.

– Hellettä mitattiin maassamme yhteensä seitsemänä päivänä. Tyypillisesti hellettä on Suomessa kesäkuussa kahdeksana päivänä. Paikkakunnittain tarkasteltuna hellepäiviä oli kuitenkin yleisesti 3–5 tavanomaista enemmän, Ilmatieteen laitos tiedottaa.

Seitsemästä hellepäivästä kuutena lämpötila kohosi Suomessa yli 30 asteen. Edellisen kerran näin monta 30 asteen ylityspäivää on ollut kesäkuussa vuonna 2013, jolloin niitä oli myös kuusi. Kuukauden ylin lämpötila 32,9 astetta mitattiin Porin lentoasemalla 28. kesäkuuta. Menneen kesäkuun alin lämpötila -2,4 astetta mitattiin Kilpisjärven Saanalla 6. kesäkuuta.