Kuningatar Elisabetin terveydentila puhuttaa – perui perinteisen tapahtuman

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britannian kuningatar Elisabetin terveydentila on herättänyt kysymyksiä jo kuukausien ajan. Nyt huhut 96-vuotiaan monarkin heikenneestä terveydestä ovat saaneet lisää vettä myllyyn Elisabetin peruttua yllättäen perinteisen yleisötapahtuman.

Elisabetin oli määrä tervehtiä yleisöä Skotlannin Balmoralin linnan portilla. Kuningatar kuitenkin perui tapahtuman vain päivää ennen sen suunniteltua toteutumista. Yleisötapahtuman tilalla järjestetään pienemmän piirin yksityinen tilaisuus linnan sisällä.

Balmoralin tapahtuma on peruttu kuluneiden vuosikymmenien aikana vain koronarajoituksista johtuneista syistä. Mirror-lehden mukaan brittihovi on kuitenkin kiistänyt huhut Elisabetin heikentyneestä terveydentilasta. Buckinghamin palatsin mukaan yleisötapahtuman muuttuminen yksityistapahtumaksi liittyy vain kuningattaren nykyiseen linjaan valita edustustehtäviä oman mukavuutensa perusteella.