Pelastuslaitos sammutti maastopalon Porvoossa – syttyi makkaranpaistajien puuhista

Ohhoh! · Tim Isokivi

Nuotiopaikan valitsemisessa on kuivilla säillä syytä käyttää järkeä. Muussa tapauksessa lopputuloksena voi olla jopa maastopalon leviäminen, kuten maanantaina 8. elokuuta saatiin huomata Porvoossa.

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos sammutti maanantaiaamuna yhdeksän jälkeen pienen maastopalon Porvoon Peippolassa sijaitsevassa metsikössä. Palanut alue oli neliömetrin suuruinen, mutta noin 15 senttiä syvällä maastossa. Van sadan metrin päässä sijaitsi omakoti- ja rivitaloalue.

Päivystävä paloesimies Jari Laine kertoi tapauksesta ensimmäisenä uutisoineelle Uusimaa-lehdelle koiranulkoiluttajan huomaneen savua ilmassa. Palo sijaitsi metsäryteikössä pystyynkuivuneiden kuusien ympäröimällä paikalla. Se oli mitä ilmeisimmin saanut alkunsa nuotiosta, ja paikalla oli tyhjä makkarapaketti.

– Tuollainen ryteikkö ei ole mikään nuotiopaikka. Vaikutti aivan ihmeelliselle touhulle, Laine kuvaili.