Pingu-pingviinin alkuperäinen ääninäyttelijä menehtyi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Parhaiten Pingu-animaatiosarjan rooleista tunnettu italialainen ääninäyttelijä Carlo Bonomi on kuollut. Hän menehtyi italialaisen AF News -sivuston mukaan lauantaina 6. elokuuta. Ääninäyttelijä oli kuollessaan 85-vuotias.

Bonomi toimi Pingu-sarjan nimikkohahmon ja muiden hahmojen ääninäyttelijänä vuosina 1990-2000. Koska hahmot kommunikoivat sarjassa puheen sijaan koomisin äänin, nauhoitti hän roolit ilman varsinaista käsikirjoitusta. Bonomi muistetaan Pingun lisäksi äänirooleistaan pitkäkestoisessa italialaisessa La linea -animaatiosarjassa ja Spore-pelissä.

Bonomi antoi äänensä myös Milanon päärautatieaseman kuulutuksille. Pingun alkuperäisen ääninäyttelijän kuolema herätti runsaasti huomiota sosiaalisessa mediassa. Some täyttyi nopeasti fanien kunnianosoituksista suositun vaha-animaation tähdelle.