Järjestysmies tekaisi festareille joukkoammuskelun uhan? Halusi päästä aikaisemmin töistä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lollapalooza-musiikkifestivaalilla työskennelleen nuoren vartijan epäillään aiheuttaneen tapahtumassa perättömän joukkoammuskelun uhan. Syynä oli ilmeisesti se, että hän halusi lopettaa työnsä aikaisemmmin.

18-vuotias Janya Williams työskenteli kiertävän Lollapalooza-festivaalin vartijana Anfy Frain Services -turvallisuusyhtiön riveissä Chicagossa. Hänen kerrotaan lähettäneen 29. heinäkuuta TextNow-sovelluksella anonyymejä viestejä työnjohtajalleen. Viestissä uhattiin joukkoammuskelulla Lollapaloozassa, ja ampujalla väitettiin olevan 150 kohdetta.

Työnjohtaja otti yhteyttä poliisiin ja FBI:n terrorisminvastaiseen yksikköön. Williams puolestaan loi jopa Facebook-sivun tekaistulle ampujalle nimellä Ben Scott. Viranomaiset kuitenkin jäljittivät TextNow-sovelluksella lähetetyt viestit, ja niiden alkuperäksi paljastui Williamsin puhelin.

Pidätetty Williams myönsi tekonsa ja kertoi vain halunneensa lopettaa työvuoronsa aikaisemmin. Häntä syytetään Chicago Sun-Times -lehden mukaan perättömän terroriuhan aiheuttamisesta.