Tampere-Riihimäki välin junakaaos ei ollut vahinko – poliisi etsii kaapeleita katkaisseita

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tampereen ja Riihimäen välisellä rautatieosuudella syntyi varhain maanantaiaamuna todellinen junakaaos. Katkenneet valokaapelit aiheuttivat jopa tuntikausia kestäneitä viivästyksiä junaliikenteessä.

Valkeakosken rautatiesillan työmaa-alueella kulkevien valokuitukaapeleiden katkeamnen ei vaikuta olleen vahinko. Kahden henkilön epäillään katkaisseen kaapelin noin kello 00:40 maanantaina tarkoituksenaan varastaa kuparia. Huomattuaan ettei kaapeli sisällä kuparia, he poistuivat paikalta pakettiautolla.

Teko tallentui työmaa-alueen valvontakameran videoksi. Asiasta teki rikosilmoituksen työmaa-alueen urakoitsija. Tekijöiden epäillään myös varastaneen myöhemmin omaisuutta Vesilahden ja Lempäälän rajalta.

– Poliisi epäilee tässä vaiheessa kahden henkilön syyllistyneen kaapelien katkaisun osalta varkauden yritykseen ottaen huomioon teko, teko-olosuhteet sekä epäiltyjen jälkikäteinen toiminta. Sinällään kaapelien katkaisulla työmaa-alueella on aiheutettu tuntuvaa vahinkoa, koska kaapelien katkaiseminen on johtanut koko raideliikenteen pysäyttämiseen koko rataosuudella, Sisä-Suomen poliisilaitoksen tiedotteessa kerrotaan.