Top Gun: Maverick ohitti mahdottomana pidetyn virstanpylvään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tom Cruisen tähdittämä kasariklassikko Top Gun sai tänä vuonna jatkoa Top Gun: Maverick -elokuvan muodossa. Yhdysvaltojen parhaista ja hurjapäisimmistä hävittäjälentäjistä kertova elokuva on ollut suuri menestys lippuluukulla.

Top Gun: Maverick on kesän aikana liitänyt kaikkien aikojen eniten Yhdysvalloissa lipputuloja keränneiden elokuvien listalle. Variety-lehden mukaan elokuva on ohittanut maassa jo Titanicin tuotot. Titanic on kerännyt lipputuloja noin 660 miljoonan dollarin edestä, Top Gun: Maverick puolestaan 662 miljoonaa dollaria.

Top Gun: Maverick on parhaillaan eniten rahaa Yhdysvalloissa tuottaneiden elokuvien listan sijalla seitsemän. Sen edellä ovat Avengers: Infinity War, Black Panther, Avatar, Spider-Man: No Way Home, Avegers: Endgame ja Star Wars: The Force Awakens. Viimeksi mainittu on tahkonut Yhdysvalloissa rahaa peräti 936 miljoonaa dollaria.