Onnettomuus Saksan Legolandin vuoristoradassa – yli 30 loukkaantui

Ohhoh! · Tim Isokivi

Saksan Legoland-huvipuistossa tapahtui torstaina 11. elokuuta onnettomuus. Ainakin 34 ihmistä on loukkaantunut vuoristoradan vaunujen törmättyä toisiinsa Baijerissa sijaitsevassa teemapuistossa. Onnettomuus tapahtui Fire Dragon -vuoristoradassa kulkeneen vaunun pysähdyttyä äkillisesti kesken matkan.

Takana ajanut vaunu törmäsi siihen rajusti. Onnettomuuspaikalle lähetettiin kolme helikopteria sekä palokunnan ja pelastuspalvelun yksiköitä. Onnettomuuden tarkka syy on edellee epäselvä. Sky News -uutissivuston mukaan tapauksesta on sittemmin aloitettu rikostutkinta.

Paikalla on vieraillut jo yleisen syyttäjän viraston virkailijoita, mutta viranomaiset eivät ole toistaiseksi kommentoineet tapausta arkemmin. Fire Dragon -vuoristorata ja sen lähialueet ovat olleet onnettomuuden jäljiltä suljettuna. Saksan Legoland on kuitenkin pysynyt muilta osin avoinna yleisölle.