Päihtynyt karhu otettiin kiinni – oli nauttinut hallusinogeenistä hunajaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Trippaileva karhu on herättänyt hämmennystä Turkissa. Päihtyneessä tilassa harhailemasta löydetty karhunpentu pelastettiin Düzcen maakunnassa torstaina 11. elokuuta.

Viraalina leviineellä videolla nähdään, kuinka karhunaaras istuu sekavan oloisena avolava-auton takaosassa. Video kuvattiin pian sen jälkeen, kun ihmiset pelastivat päihtyneen karhun läheisestä metsästä. The Guardian -lehden mukaan karhun epäillään nauttineen hulluhunajana tunnettua paikallista deli bal -erikoishunajaa.

Deli bal -hunajaa tuotetaan Kackar-vuorilla Mustanmeren läheisyydessä. Kyseessä on Himalajan lisäksi maailman ainoa paikka, jossa kasvaa grayanotoksiinina tunnettua ainetta tuottavia alppiruusuja. Kyseisten alppiruusujen mettä tarpeeksi keränneet mehiläiset tutottavat hunajaa, joka aiheuttaa päihtymystilan nisäkkäille.

Jo lusikallinen hulluhunajaa voi paitsi aikaansaada euforisen tilan, myös aiheuttaa hallusinaatioita. Yliannostus hunajaa voi puolestaan laskea verenpaineen vaarallisen alas. Eläinlääkärin hoitoon toimitettu karhu on toipunut välikohtauksesta sekä tripistään, ja se vapautetaan luontoon lähipäivinä.