Intiaanikesä on täällä! Helteet jatkuvat

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elokuu jatkuu Suomessa lämpimissä merkeissä, eikä syksyisistä ilmoista ole toistaiseksi tietoakaan. Suomeen odotetaan 15. elokuuta alkavalle viikolle paikoitellen jopa yli 30 asteen lämpötiloja. Samalla voimakkaiden ukkoskuurojen mahdollisuus kasvaa.

Maanantai on poutainen päivä, ja lämpötilat voivat nousta hellelukemiin Oulun seutua myöten. Sää jatkuu tiistaina aurinkoisena lähes koko maassa. Päivälämpötilat ovat maan etelä- ja keskiosassa 26-30 astetta, länsilounaisessa osassa jopa 31-32 astetta.

Keskiviikkona eri puolilla Suomea esiintyy sadekuuroja. Samalla helle on kuitenkin leviämässä Lappiinkin, jossa lämpötilat ovat Pohjois-Lappia lukuunottamatta 23-26 astetta. Torstain ennusteessa säässä on jyrkkääkin vaihtelua, mutta loppuviikolla helteinen ilma vaikuttaa levittäytyvän takaisin Lappia myöten.

Viimeisimmän kuukausiennusteen mukaan myös 22. ja 29. elokuuta alkavat viikot voivat olla ajankohdan keskiarvoa lämpimämpiä. Pitkän ajan sääennusteet ovat kuitenkin kehitysasteella, ja niissä voi tapahtua vielä isojakin muutoksia.