Erika Vikman ihmettelee TikTokin ilmapiiriä: ”Tosi paljon vihaa ja haukkumista”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poptähti Erika Vikman on kiinnittänyt huomiota eri somealustojen ilmapiiriin vaihteluun. Laulajan mukaan TikTokin kommentit ovat tyypillisesti paljon negatiivissävytteisempiä kuin Instagramissa.

– Täällä Instagramissa on tosi hyvä ja kannustava henki ja suht fiksua kommunikointia, ja sit TikTokissa on tosi paljon vihaa ja haukkumista. En ymmärrä miten kahdella eri alustalla on tosi erilainen meininki, Vikman ihmetteli Instagram-tarinoissaan.

Vikmanin mukaan myös Facebookin kommenttioisoissa on ummehtunut ilmapiiri. Hän kuvaileekin somepalvelua toiseksi melkoiseksi roskalavaksi. Siksi hänen suosikkinsa somepalveluista onkin Instagram, jossa esimerkiksi ulkonäköön ja painoon liittyvää törkykommentointia harrastetaan vähemmän.

Vikman esiintyi viikonloppuna Helsingin Flow Festivalissa. Tähti on sittemmin jakanut sosiaalisessa mediassa kuvamateriaalia näyttävästä spektaakkelistaan ja keikan hurjasta yleisömäärästä.