Kuivuneesta järvestä löytyi luuranko tynnyrissä – mafiaa epäillään

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kuivuneista vesistöistä paljastuu erikoisiakin asioita, myös ruumiita. Nyt Yhdysvalloissa on ihmetelty Nevadassa ja Arizonassa sijaitsevasta Lake Mead -tekojärvestä löytyneitä ruumita, joka saattavat liittyä järjestäytyneen rikollisuuden toimintaan.

Lake Mead on hiljalleen kuivunut käristävän ja pitkään jatkuneen helleaallon seurauksena. Järven pohjasta on toukokuusta alkaen löydetty jo kolmen ihmisen jäänteet. Joukossa on muun muassa luuranko, joka oli ruostuneen tynnyrin sisällä.

Tynnyristä löytyneistä jääntestä paljastui tutkimuksissa ampumahaava. Metro-lehden mukaan ruumiin on epäilty kuuluneen lukuisia hotelleja Las Vegasissa rakennuttaneelle Johnny Pappasille. Vuonna 1976 kadonneen liikemiehen uskotaan joutuneen mafian palkkamurhaaja Tony Spilotron murhaamaksi.

Spilotro toimi inspiraationa Martin Scorsesen Casino-elokuvassa Joe Pescin näyttelemälle Nicky Santorolle. Myös muiden Lake Meadista löytyneiden ruumiiden on epäilty olleen mafian uhreja. Tekojärvi sijaitsee noin 30 minuutin ajomatkan päässä Las Vegasista.