Ukkonen aiheutti ratavaurioita – useat junat myöhästyivät tai korvattiin linja-autoilla

Matkailu · Terhi Piiroinen

Fintrafficin rataliikennekeskus on tiedottanut eilisiltana ja yön aikana useista ukkosen aiheuttamista vaurioista rataliikenteelle. Junat ovat myöhästelleet vähintään puoli tuntia. Mikäli vauriota ei ole saatu korjattua, on väli korvattu linja-autoilla.

– Ukkosen aiheuttamia infravikoja on tullut lisää useita kappaleita. Rataosan myöhästymiset ovat pahentuneet. Myöhästymiset ovat nyt noin 30-90 minuuttia, Finntraffic tiedottaa.– Vikoja korjataan, korjausarviota ei ole.

Ukkosvikoja on ollut esimerkiksi Haapamäki-Seinäjoki välillä. Rataosan junat korvataan toistaiseksi linja-autoilla. Sähköratavaurio Jämsän ja Jyväskylän välillä Saakoskella pysäytti junaliikenteen eilen illalla. Henkilöjunat korvataan linja-autoilla Jämsän ja Jyväskylän välillä.

– Sähköradan kunnossapito on paikalla, mutta korjausarviota ei vielä ole.

Junaliikenne pysähtyi myös Kontiomäki – Oulu välillä sähköratavaurion takia. Siellä sähköratavaurio on korjattu ja liikenne jatkuu.