Seiska: Sanna Marinin kohuilta ei ollut vain laulua ja tanssia – lääppi vieraita miehiä tuhdissa humalassa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kansainväliset mediat ovat Suomen lisäksi uutisoineet viime päivinä pääministeri Sanna Marinin railakkaasta bileillasta. Kohu nousi yksityisten videoiden noustua julkisuuteen. Suomen pääministerin tehtävänä on johtaa maan hallitusta, joten kyse on yhdestä kansakuntamme vastuullisimmasta tehtävistä.

Yksityisasunnossa tapahtunut juhliminen on saanut runsaasti mediahuomiota, koska vieraiden on kuultu maininneen julkisuuteen levinneellä videolla sanan ”jauhojengi”. Nimitys voi joidenkin määritelmien mukaan tarkoittaa seuruetta, jossa käytetään jauhemaisia ja nenään sniffattavia huumeita, kuten amfetamiinia ja kokaiinia. Sanna Marin on kiistänyt huumekytkökset ja on kertonut ainoastaan viettäneensä vapaa-aikaansa yksityisessä tilassa ystäviensä kanssa. Nyt spekuloidaan huumetestin tarpeellisuudesta.

Seiskan saamien tietojen mukaan juhlat olivat jatkuneet asuntopippaloiden jälkeen aamuyöllä kahdessa helsinkiläisessä ravintolassa. Pääministeri oli ollut silminnäkijöiden mukaan tuhdissa humalassa ja hänet on myös nähty läheisissä tunnelmissa miespuolisten juhlijoiden kanssa.

– Sanna tanssi intiimisti ainakin kolmen eri miehen kanssa. Lisäksi hän istui kahden eri miehen sylissä. Pääministeri piti kättään erään miehen rinnalla ja mies piteli Sannaa hellästi käsivarresta, Seiskalle raportoinut kanssajuhlija kertoo.

Virkamiehille painotetaan usein koulutuksissa, että esimerkiksi poliisi on poliisi myös vapaa-ajallaan, eikä siten julkista valtaa käyttävien tahojen ole soveliasta käyttäytyä epäsoveliaalla tavalla julkisilla paikoilla. Yksityisissä tilaisuuksissa tilanne on luonnollisesti toisenlainen, mutta tällöin olisi tietenkin varmistettava, että paikalla ei ole henkilöitä vääränlaisilla tarkoitusperillä.

Maailman poliittisesta tilanteesta johtuen korkea-arvoisten poliitikkojen ja muiden virkamiehien on syytä varautua myös tiedustelutoimintaan ja siihen, että tietoja käytetään haitallisessa tarkoituksessa musertamaan esimerkiksi kansakunnan luottamusta. Ryyppääminen ja rellestäminen ei valitettavasti sovi tähän yhtälöön.