Lennolta myöhästynyt livahti kenttäalueelle Helsinki-Vantaalla – tuomittiin sakkoihin

Matkailu Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Parikymppinen mies on tuomittu sakkorangaistukseen Helsinki-Vantaan lentokentällä tapahtuneen välikohtauksen vuoksi. Hän oli tunkeutunut luvattomasti lentokenttäalueelle myöhästyttyään lennoltaan. Tapauksesta uutisoi ensimmäisen MTV Uutiset.

Joulukuussa 2021 tapahtunutta välikohtausta käsiteltiin hiljattain Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Mies kertoi myöhästyneensä muutaman minuutin koneeseen nousemisesta lähteneensä etsimään toista reittiä lentokoneeseen. Kentälle johtava automaattiovi oli miehen mukaan helppo avata, eikä hän omien sanojensa mukaan nähnyt kieltomerkkejä.

Mies puolusteli tekoaan kertomalla kyseessä olleen hätätilanne. Käräjäoikeus kuitenkin tuomitsi miehen ilmailurikkomuksesta 16 päiväsakkoon, joista kertyy hänen tapauksessaan maksettavaa 304 euroa. Tuomio on lainvoimainen.