Ruotsalainen peliyhtiö osti Sormusten herran oikeudet – kauppahintaa ei paljastettu

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ruotsalainen media-alan jätti Embracer Group on haalinut viime vuosina siipiensä alle muun muassa lukuisia peliyhtiöitä. Nyt yhtiön hallussa ovat myös Taru sormusten herrasta ja Hobitti -tarinoihin liittyvät oikeudet.

Embracer Group on ilmoittanut ostavansa Middle-earth Enterprises -yhtiön. Middle-earth Enterprises omistaa oikeudet tuottaa ja lisensoida Taru sormusten herrasta ja Hobitti -kirjoihin perustuvia pelejä, elokuvia, näytelmiä, figuureja sekä muita oheistuotteita. Kaupat eivät kuitenkaan tarkoita sitä, että Embracer Group omistaisi jatkossa varsinaisia J.R.R. Tolkienin kirjoittamien tekstien oikeuksia.

Ruotsalaisyhtiö ei ole paljastanut kauppojen hintaa kaupallisiin syihin vedoten. Taru sormusten herrasta on ollut viime aikoina kuuma puheenaihe myös tulevan televisiosarjan vuoksi. Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset -jättisarja alkaa Amazon Prime -palvelussa 2. syyskuuta 2022.