Ukkosella yllättävä seuraus Turussa – sekoitti Tuomiokirkon kellon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Turussa ihmeteltiin keskiviikkona Turun tuomiokirkon erikoiseen tahtiin soineita kelloja. Kirkon kellot soivat minuutin välein, kun normaalisti aikakellot soivat vartin välein.

– Jos olette ihmetelleet miksi Tuomiokirkon kello lyö aikamerkkejä muutaman minuutin välein, niin kyseessä ei ole ajan nopeutuminen kesäloman päätyttyä vaan sähkövika kellolaitteistossa, Turun tuomiokirkon Twitter-tilillä kerrottiin.

Sähköjärjestelmän vika johtui todennäköisesti ukkosesta ja sateesta. Ylen mukaan kellokoneiston vipu oli kääntynyt pysähtymisasentoon ja tuntikellon mutteri oli irronnut. Iltapäivällä alkanut vika korjattiin torstaina.

Turun tuomiokirkossa on kaksi aikakelloa, neljänneskello ja tuntikello. Ne painavat yhteensä jopa 2 000 kiloa. Kelloissa on ilmennyt ennenkin ongelmia, sillä esimerkiksi vuoden 2021 huhtikuussa ne soivat yhtäjaksoisesti tunnin ajan keskellä yötä.