Helsinki-Turku -juna pysähtyy jatkossa jo Kupittaalla – loppumatka bussilla

Matkailu · Terhi Piiroinen

Helsinki–Turku–Helsinki-junaliikenne pysäytetään Turun Kupittaan asemalle. Tilapäiset liikennejärjestelyt ovat voimassa noin kahden vuoden ajan. Turun päärautatieaseman ja Kupittaan välillä liikennöi bussiyhteys, jota operoi Turun seudun joukkoliikenne Föli.

Junaliikenteen pysäytys Kupittaalle on osa Kupittaa-Turku-ratahanketta, jossa kehitetään Turun henkilö- ja tavararatapihoja sekä rakennetaan kaksoisraide Kupittaan ja Turun rautatieaseman välille. Matkustajien apuna Kupittaan ja Turun asemilla päivystää laiturioppaita kahden ensimmäisen viikon ajan. Laiturioppaat toimivat matkailijoiden apuna ja vastaavat mahdollisiin liikenneyhteyksiä koskeviin kysymyksiin.

Kupittaan asemalta löytyvät myös erikseen opasteet VR:n korvaavalle bussiyhteydelle Turun satamaan sekä Föli-bussille Turun lentokentälle. Turun sataman ja Kupittaan aseman välillä liikennöivä korvaava bussiyhteys lähtee Kupittaan aseman välittömästä läheisyydestä. Jokaisella Kupittaan ja Turun sataman välisellä lähdöllä on vähintään yksi esteetön bussi. Satamaan asti ostettu tai satamasta lähtevään junaan ostettu junalippu toimii pääsylippuna bussikuljetukseen. Korvaavan bussin aikataulu näkyy junamatkan tiedoissa sekä junalipuissa.

Lentoaseman ja Kupittaan aseman välillä matkustaessa tulee vaihtaa bussiyhteyttä Turun keskustassa. Myös lentoasemalta löytyy liikennettä ohjaavat opasteet Helsingin suuntaan kulkevaan junaan haluaville.