Finnair aloittaa päivittäiset lennot Qatarin Dohaan – myös Suomesta

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen lentoyhtiö Finnair aloittaa päivittäiset lennot Qatarin Dohaan kolmesta pohjoismaisesta pääkaupungista. Qatarin pääkaupunkiin lennetään jatkossa Finnairin koneilla Helsingistä, Kööpenhaminasta ja Tukholmasta.

Finair kertoo tiedotteessa aloittaneensa strategisen yhteistyön Qatar Airways -lentoyhtiön kanssa. Yhtiöt jakavat reittien rahti- ja matkustajakapasiteetin. Tiedotteen mukaan Finnairin asiakkaille avautuu Qatar Airwaysin yli sadan kohteen verkosto Dohasta Australiaan, Uuteen Seelantiin, Kaakkois-Aasiaan, Lähi-Itään ja Afrikkaan.

Lennot on tarkoitus aloittaa marras-joulukuussa 2022. Ne tehdään Finnairin äskettäin uudistetulla Airbus A330-lentokoneilla. Koneet on varustettu muun muassa palkituilla businessluokan Air Lounge -istuimilla, upouudella premium economy -matkustusluokalla ja päivitetyllä economyluokalla.

Viikkovuoroja on seitsemän Helsingistä, Tukholmasta ja Kööpenhaminasta. Finnairin ja Qatar Airwaysin kerrotaan tarkastelevan myös mahdollisuutta aloittaa lennot Dohan ja muun eurooppalaisen kohteen välillä.