Maailman selkeimmäksi kutsuttu ufo-kuva paljastettiin – otettiin yli 30 vuotta sitten

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman selkeimmäksi kuvailtu valokuva ufosta, eli tuntemattomasta lentävästä esineestä on julkaistu. Calvine-valokuvaksi kutsuttu kuva otettiin Skotlannissa 4. elokuuta 1990.

Valokuvan otti kaksi vaeltajaa Skotlannin Calvinessa sijaitsevalla kukkulalla. Anonyyminä pysyttelevät miehet kertoivat nähneensä taivaalla valtavan metallisen esineen, joka leijaili ilmassa 10 minuutin ajan pitäen matalaa huminaa. Lopulta noin 30 metriä pitkä kohde lensi suoraan ylöspäin nopealla vauhdilla.

Yhteensä kuusi kohteesta otettua valokuvaa päätyi Daily Record -lehdelle, joka lähetti ne eteenpäin Iso-Britannian puolustusministeriölle. Kuvat kuitenkin katosivat. Sheffield Hallamin yliopiston apulaisprofessori ja toimittaja David Clarke yritti paikantaa kuvia vuosien ajan, ja onnistui lopulta löytämään niistä yhden Britannian ilmavoimien entisen lehdistöupseeri Craig Lindsayn avulla.

Lindsay oli säilyttänyt kopiota valokuvasta 32 vuoden ajan. Clarke julkaisi kuvan Twitterissä ja lahjoitti sen Seffield Hallamin yliopiston kokoelmiin.

Kuvan aitous ja siinä näkyvän kohteen todellinen luonne ovat edelleen kiistanalaisia. Clarke kertoo Daily Mailin julkaisemassa kirjoituksessa uskovansa, että avaruudesta saapuneen aluksen sijaan kyseessä on Aurora-niminen kokeellinen lentolaite, jota Yhdysvaltojen huhuttiin valmistelleen ja koeajaneen 1980- ja 90-luvuilla.