Finnair palaa kotimaan lentoreiteille – lennot alkavat lokakuun lopussa

Matkailu · Tim Isokivi

Finnair on voittanut valtion järjestämän kilpailutuksen rettilentoliikenteen hankkimiseksi Helsingin ja viiden maakuntalentoaseman välille. Sen seurauksena lentoyhtiö palaa kotimaan lentoreiteille.

Säännölliset reittilennot alkavat Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin sekä Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Kemi-Tornion lentoasemien välillä 31. lokakuuta. Edestakaisia lentoja tulee olemaan korkeintaan kaksi kertaa arkipäivässä suorilla yhteyksillä ja kolme kolmiolentoa Kemi-Kokkola-Helsinki-välillä.

– Meidän voi olla mahdollista nostaa hieman palvelutasoa kentille kauden aikana, sillä hankinta alitti budjetin suunnitelman mukaisesti.  Meidän tulee kuitenkin huomioida mahdollinen polttoaineen hinnan nousua ja varautua siihen, kertoo tiedotteessajohtaja Pipsa Eklund Traficomilta.

Finnair tiedotti kuljettaneensa elokuussa 880 500 matkustajaa, mikä oli 230 prosenttia enemmän kuin vuoden 2021 elokuussa. Elokuun 2022 matkustajamäärä oli kuitenkin 11,9 prosenttia pienempi kuin heinäkuussa 2022.