TS: Lähes kaikkiin taloyhtiöihin pääsyn tarjoava avain rikollisten haltuun Turussa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Turkulaisia on varoitetu rikollisista, joilla on pääsy lähes kaikkiin Turun taloyhtiöihin. Turun Sanomien mukaan useimpien turkulaisten kerrostaloyhtiöiden putkilukkoihin sopiva avain on joutunut väärille teille.

Putkilukossa säilytetään yleensä kiinteistön reittiavainta. Sillä puolestaan avautuu pääsy rappukäytävään, huoltotiloihin ja muihin yleisiin tiloihin. Putkilukossa ei kuitenkaan yleensä säilytetä yksityisasuntojen lukkoihin käyvää yleisavainta.

Avaimen katoamista tutkivan Lounais-Suomen poliisin tietoon ei ole toistaiseksi tullut tapauksia, joissa avainta olisi käytetty murtoihin. Lukkotaiturit-lukkoliikkeen toimitusjohtaja kuitenkin kertoo Turun Sanomille tietävänsä tapauksista, joissa kellarikomeroihin on todennäköisesti murtauduttu avainta apuna käyttäen.

Kadonneen putkilukkoavaimen epäillään kuuluneen Turku Energialle. Energiayhtiön kerrotaan suunnittelevan lukitusjärjestelmien vaihtamista nopealla aikataululla.